L'adjectiu desnatat, desnatada és adequat tant per parlar de la llet a la qual s'ha tret la nata com per caracteritzar els productes elaborats amb aquesta llet sense nata. Per exemple: llet desnatada, formatge desnatat, iogurt desnatat.
Amb aquests mateixos significats, també es pot fer servir l [...]
La forma catalana adequada per designar el que en castellà s'anomena dulce de leche és almívar de llet. Es tracta de la menja que s'elabora amb llet i sucre, deixant-la reduir a foc lent fins que adquireix una consistència de xarop més o menys dens. Tant la consistència com el procés d'elaboració [...]
brioixeria pastisseria pastes El terme castellà bollería correspon en català a brioixeria i fa referència al conjunt de productes de fleca i de pastisseria compostos per una pasta de farina fermentada, cuita al forn o fregida, que incorporen greixos o olis i, optativament, ous, llet i altres [...]
. Per exemple:
preparat alimentari gras en pols
l'oli d'oliva i l'alvocat són aliments grassos
el formatge gras es fa amb llet sencera
En canvi, per fer referència a la naturalesa del greix o que té les característiques del greix, la forma que cal fer servir és greixós, greixosa:
La massa de les [...]